Saturday, 25 November 2017

KAFE BERTEMAKAN BURUNG HANTU YANG KAWAII !


Hi, kali ini saya nak bercerita tentang satu kafe yang terletak di Bukit Jalil. Kafe ini bertemakan OWL. Siapa OWLs lover angkat tangan sikit !

Saya bukanlah peminat tegar owl, tetapi ada banyak jugalah beg saya bergambar owl. Owl ni bila da dijadikan kartun (anime) comel je tengok, kalau tengok owl yang sebenar scary juga lagi-lagi tengok masa tengah malam (Pengalaman saya tersempak burung hantu tengah malam). Huhu.

Saya dan seorang rakan baru sahaja selesai hiking di bukit Gasing, PJ, disebabkan waktu yang masih awal kami rancang untuk berjalan-jalan dahulu sebelum pulang. Tanpa perancangan dan blur untuk ke mana, saya teringat satu kafe yang selalu muncul di IG saya. Saya pun terus mencadangkan untuk ke kafe tersebut kerana temanya yang menarik. Selum ke kafe kami sempat tukar baju dulu di AEON. Haha.

Berpandukan waze sebagai penunjuk arah, kami bergerak ke Bukit Jalil, dalam jam 12.00 tengahari kami tiba di sana. Kafe nya kecil sahaja, adalah dalam 10 meja kot. Nasib baik masih ada meja kosong waktu tu. Kami memesan hidangan Tuna Croissant, Waffle Berries, Earl Grey Tea dan Latte (corak owl).

Sementara menunggu pesanan kami sampai, kami bergambar dahulu. OOTD kan. Huhu.
that coffee, cute
Teapot pon Owl, comel sangat!
Baru satu dish sampai , penuh meja

Okay sekarang waktu untuk 'review' makanannya.

Tuna Croissant - Superb. Yums!

Waffle - Nicely done! Crunchy diluar, lembut didalam. Nampak pun dah sedap kan?

Tea -  Boleh tahan (tapi jug comel sangat)

Latte - Not sure sebab saya bukan peminat Kopi. Barista mereka hebat dapat buat gambar ni, macam susah je...


Dari segi harga, standartlah untuk kedai hipster. RM30 perlu ada dalam tangan jika ingin ke sini.

Deco kafe sangat cantik, sesuai untuk lepak dengan kawan-kawan. Kami lepak di sini dalam satu jam lebih sahaja.
Sempat tangkap gambar OOTD depan kafe

Hari masih muda, jadi kami decide untuk ke taman berjalan-jalan sikit. Kami singgah di Taman Bukit Jalil kerana tidak jauh dari kafe tadi. Cantik juga taman ini terutamanya bahagian bridge ini.
Spot cantik untuk bergambar
Tasik di taman ini

Lagi satu tasik di sini (spoil je bangunan belakang tu, huhu)

The trees

terjumpa lagi spot untuk bergambar

Disebabkan tidak ramai orang lalu lalang di situ, kami dengan gembira set timing di kamera dan mula berposing. Tripod tidak bawa, jadi letak sahaja kamera di batu-batu yang ada di sana. Dan inilah hasilnya.
LOL

Sedang berjalan-jalan di sini, kami ternampak 2 kumpulan monyet sedang bergaduh. Tak tahulah apa yang digaduhkan, nampak macam satu famili yang sama. Dalam kumpulan monyet-monyet itu terdapat 2 hingga 3 ekor baby monyet. Comel sangat.
orang joging pon dia nak join juga

Serius banyak monyet..scary pula

Setelah sejam lebih berada di sini, langit yang cerah perlahan-lahan bertukar keorenan. Nampaknya sudah tiba masa untuk kami pulang. Sebelum pulang sempat kami lepak di kedai mamak minum teh ais dulu. lol.
Dah start gelap dah ni

Sekian sahaja aktiviti saya pada hari ini. Jika ada masa terluang saya akan post berkenaan kedai-kedai hipster lain yang saya pernah kunjungi.

Berikut merupakan maklumat kafe untuk rujukan.

Alamat:
The Owls Cafe
Jalan Jalil Jaya 6, Bukit Jalil 57000, Kuala Lumpur
Waktu Operasi:
10.00 pagi hingga 11.00 malam
No. Telefon:
03-9543 9828


Keep Calm and Wait my Next Entry !



-Liyana Abdah- 


No comments:

Post a Comment